Receptet räcker till ca 6 minipajer beroende på vilken
storlek de har
Ballerinabotten
250 gram ballerinakex (lite drygt ett paket)
100 gram smör
1. Smält smöret
2. Mixa under tiden kexen i en mixer tills de blir till fina
smulor
3. Häll därefter i det smälta smöret och mixa tills det går
ihop
4. Tryck sedan ut degen i pajformarna och ställ i kylen
Hallonpannacotta
250 gram frysta hallon
2 msk citronjuice
2 dl strösocker
4 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1. Börja med att koka upp de frysta hallonen (250 g) och
citronjuice (2 msk).
2. Passera sedan dessa genom en sil
3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
4. Koka upp hallonpuré med vispgrädde och socker.
5. Lägg sedan i de blöta gelatinbladen. Rör om tills de löst
upp sig.
6. Låt svalna innan du fyller pajformarna.
7. Låt sedan stå i kylen i minst två timmar.
Italiensk maräng
55 gram äggvita
35 gram vatten
150 gram strösocker
1. Lägg vatten (35 g) och strösocker i en kastrull
2. Koka tills sockerlagen når 118 grader
3. Vispa under tiden äggvitorna fluffiga
4. Häll sedan försiktigt ner sockerlagen i vitorna under
tiden som du vispar på högsta hastighet.
5. Vispa sedan på medelhastighet tills bunken är sval.
6. Därefter tar du fram pajerna och spritsar marängen på och
bränner av (viktigt att pannacottan har hunnit stelna innan du spritsar).
No comments:
Post a Comment