Friday, January 17, 2020

Kladdkaka med smak av hasselnöt och karamell


Kladdkaka:
100 gram smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljpaste
30 gram hackade hasselnötter
50 gram karamellchoklad (använder callebauts gold chokladknappar)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft
2. Smält smöret (100 gram) i en kastrull på spisen, låt svalna lite.
3. Rör ihop strösocker (2,5 dl), ägg (2 st), kakao (3 msk), vetemjöl (1 dl) och vaniljpaste (1 tsk).
4. Häll i det smälta smöret och rör ihop
5. Vänd ner hackade hasselnötter och karamellchoklad
6. Sätt in i ugnen i ca 15-17 min.
7. Ta ut och låt svalna.





Schweizernötganache:
200 gram marabou schweizernöt
1 dl grädde

1. Hacka chokladen till mindre bitar
2. Lägg grädde (1 dl) och chokladen (200 gram) i en kastrull på spisen.
3. Sätt på plattan på låg värme och rör i tills det smält ihop.
4. Häll upp i en skål och låt svalna i rumstemperatur.

Nutellagrädde
4 msk nutella
1,5 dl grädde

1. Vispa grädden så den blir ganska fast
2. Vispa på slutet i nutella.

Montering:
1. Ta den avsvalnade kladdkakan. Bred på schweixernötganache.
2. Sätt in i kylen en stund så ganachen stelnar.
3. Fyll nutellagrädden i en spritspåse med valfri tyll
4. Spritsa och dekorera på valfritt sätt (jag har använt wiltons tyllar 4b och 8b).




No comments:

Post a Comment