Kladdkaka:
100 gram smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljpaste
30 gram hackade hasselnötter
50 gram karamellchoklad (använder callebauts gold
chokladknappar)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft
2. Smält smöret (100 gram) i en kastrull på spisen, låt
svalna lite.
3. Rör ihop strösocker (2,5 dl), ägg (2 st), kakao (3 msk),
vetemjöl (1 dl) och vaniljpaste (1 tsk).
4. Häll i det smälta smöret och rör ihop
5. Vänd ner hackade hasselnötter och karamellchoklad
6. Sätt in i ugnen i ca 15-17 min.
7. Ta ut och låt svalna.
Schweizernötganache:
200 gram marabou schweizernöt
1 dl grädde
1. Hacka chokladen till mindre bitar
2. Lägg grädde (1 dl) och chokladen (200 gram) i en kastrull
på spisen.
3. Sätt på plattan på låg värme och rör i tills det
smält ihop.
4. Häll upp i en skål och låt svalna i rumstemperatur.
Nutellagrädde
4 msk nutella
1,5 dl grädde
1. Vispa grädden så den blir ganska fast
2. Vispa på slutet i nutella.
Montering:
1. Ta den avsvalnade kladdkakan. Bred på
schweixernötganache.
2. Sätt in i kylen en stund så ganachen stelnar.
3. Fyll nutellagrädden i en spritspåse med valfri tyll
4. Spritsa och dekorera på valfritt sätt (jag har använt wiltons tyllar 4b och 8b).
4. Spritsa och dekorera på valfritt sätt (jag har använt wiltons tyllar 4b och 8b).
No comments:
Post a Comment