Cookies:
100 gram
smör (rumsvarmt)
1 dl brunt
farinsocker
0,5 tsk
vaniljpaste
1 ägg
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 krm salt
50 gram
karamellchoklad
50 gram
hasselnötter
Gör såhär:
1. Vispa
smör (100 g) och farinsocker (1dl) med en elvisp.
2. Vispa i
ägg (1 st) och vaniljpaste (0,5 tsk).
3. Blanda
bakpulver (1 tsk), salt ( 1krm) och vetemjöl (2dl) i en skål.
4. Rör i
mjölblandningen i smör-sockersmeten.
5. Vänd ner
hackade hasselnötter och karamellchokladknappar.
6. Sätt
ugnen på 200 grader.
7. Under
tiden rullar du små bollar av degen, jag vägde mina till 20 gram styck, och
lägger dessa på en plåt.
8. In i
ugnen i ca 10-12 min, efter ca halva tiden tog jag ut plåten och plattade till
cookiesen med en sked för att de inte skulle bli för tjocka.
9. Ta ut och låt svalna helt.
Hallonfluff:
75 gram
strösocker
40 gram
vit sirap
30 gram
hallonpuré
0,5 tsk
vaniljpaste
50 gram
äggvita
1 msk
strösocker
Gör såhär:
1. Lägg
strösocker (75 g), vit sirap (40 g), hallonpuré (30g) och vaniljpaste (0,5 tsk)
i en kastrull. Koka upp.
2. Under
tiden lägger du äggvita (50 g) och strösocker (1 msk) i en skål och börjar
vispa på hög hastighet så att det blir fluffigt.
3. När
sockersirapen når 118 grader häller du långsamt ner detta i marängen medan du
vispar på hög hastighet.
4. Vispa
på medelhastighet tills skålen blivit sval.
5. Lägg
sedan i en spritspåse med valfri tyll (jag använde en med ett stort runt hål).
Montering:
1. Ta en
cookie och lägg med ovansidan nedåt.
2. Spritsa
hallonfluff på valfritt sätt på cookien.
3. Smält
sedan valfri choklad (jag använde karamellchoklad från callebaut).
4. Doppa
din gräddbulle i chokladen och dekorera på valfritt sätt.
5. Lägg i
kylen tills det är dags för servering.
No comments:
Post a Comment