Saturday, April 18, 2020

Paj med brynt smör botten, jordgubbspannacotta och mascarponekräm


Botten
200 gram digestivekex
100 gram smör
1 nypa salt

1. Smält smöret och låt det gå så pass länge att det bryns
2. Mixa under tiden digestivekexen i en mixer.
3. När smöret är brynt häll ner det i mixern tillsammans med salt och kör några varv så allt blandar sig.
4. Tryck sedan ut degen i en form och sätt in i kylen.

Jordgubbspannacotta
250 gram frysta jordgubbar
3 dl vispgrädde
50 gram socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 st gelatinblad
Ev lite gelfärg

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
2. Lägg alla övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp på medelvärme
3. När det kokat i några minuter så att jordgubbarna tinat tar du en stavmixer och mixar till en slät blandning
4. Sila sedan blandningen och rör i gelatinbladen
5. Låt svalna till rumstemp
6. Fyll ditt pajskal med pannacotta och låt stå i kylen några timmar för att den ska sätta sig.

Mascarponekräm
2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

1. Vispa samman alla ingredienser till en fluffig kräm.
2. Ta fram din paj ur kylen och spritsa på valfritt sätt.
3. På med massa färska jordgubbar
4. Ät och njut



No comments:

Post a Comment